Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на "клеясала" подгревна свещ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на "клеясала" подгревна свещ?

Здравейте, колеги. Първо за много години, живи и здрави и безаварийно!
    От няколко години вече Алфата си дава "Glow plug error", заради клеясала свещ. Нямам и идея вече, колко от останалите са здрави и функционират. Всички сме наясно, че операцията по отстраняване на клеясала свещ не е от най-лесните и трябва да се извърши от наистина кадърен майстор, който знае какво прави. Бихте ли ми препоръчали някакъв такъв в района на Плевен? В краен случай и Ловеч, Габрово, Търново пак става.. А ако толкова няма и до София ще се стигне ;
    Благодаря!

https://www.google.bg/maps/@43.43539...2!8i6656?hl=bg

Точно преди Агрината.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря за отговора, колега! Кой да търся там и надежден ли е.

Comment

Собственикът се казва Данчо, но не е необходимо да го търсиш лично, макар че вероятно ще го викнат да каже кога ще може да те обслужат, щото обикновено е абсолютна лудница.

Comment

не е трудна смяната. аз ги смених без да се изцапам даже :р
          JTD 105+

Comment

За 20лв в студа на маймуна са не правя. Нали за това уж всеки трябва да си гледа работата.

Comment

Смяната вероятно не е трудна, ако не са се раздули.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Смяната вероятно не е трудна, ако не са се раздули.
                Бе то много неща по принцип не са трудни, но понякога точно от нещо дребно може да захапеш дръвцето. От друга страна, ако няма и къде да работиш, при тези -12 градуса, заеби...
                И на мен вчера ми се окоти "таралежа" на вентилатора на парното, ма заеби, че ще се навра сега да го правя.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Бе то много неща по принцип не са трудни, но понякога точно от нещо дребно може да захапеш дръвцето. От друга страна, ако няма и къде да работиш, при тези -12 градуса, заеби...
                  И на мен вчера ми се окоти "таралежа" на вентилатора на парното, ма заеби, че ще се навра сега да го правя.
                  При тези атмосферни условия силно се надявам, че това което съм свършил превантивно по колата докато е било по-топло, ще способства да нямам главоболия а само да планувам следващите дейности за пролетта.
                  Но ако опре ножът до кокала, ще се потапям, няма как. Както и неведнъж се е случвало.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    При тези атмосферни условия силно се надявам, че това което съм свършил превантивно по колата докато е било по-топло, ще способства да нямам главоболия а само да планувам следващите дейности за пролетта.
                    Но ако опре ножът до кокала, ще се потапям, няма как. Както и неведнъж се е случвало.
                    Аз пък, като всеки уважаващ себе си алфист, запалих другата кола и ремонта ще чака по-добро време

Comment

Последно си смених подгревна свещ за 10-20минути.Бях махнал капака над двигателя и 2 дни подред пръсках леглото и с вд40!
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Май май себеуважаващите се алфисти имат по-два автомобила,в това число и аз
                        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Ейй, ебасимо, трябва да си купя още една кола...

Това със свещите е голям чеп, при мен се скъса едната там където свършва резбата, т.е. всичко надолу си остана в главата, а тя при 16/20v моторите е дълга около 20см само. Въобще си ебало мамата, разпробихме я, после челото на подгряващата свещ падна в цилиндъра, през отвора на дюзата с една супер мини камера и самоделен магнит през една тънка шлаухка го извадихме след 5часа газурене и споменаване на всички майки в италиянското автомобилостроене. В един момент си мислих да вадя главата, честно...

Дано да не стигате дотам, накиснете я хубаво няколко дни преди това с вд40, ако усещате че отива на късане работата по-добре се откажете навреме.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Поради тази причина няма да ги пипна моите никога

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Поради тази причина няма да ги пипна моите никога

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
                              Абсолютно, кат видиш парченце от подгревна, потънало в главата, че и със следи от свредла разни, сякаш дявола те бъзика по задника. Еле па... Мига в който пада вътре.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X